Specialist in...

Technische handleidingen

Een handleiding schrijven kan betekenen dat we een bestaand document aanpassen aan bijvoorbeeld een nieuw of gewijzigd product. Maar meestal houdt het in dat we een geheel nieuwe handleiding schrijven die nog geen voorganger had.
Om te beginnen verzamelen we alle informatie en inventariseren die. Voor informatie die nooit vastgelegd werd, interviewen we deskundigen in het bedrijf. Een structuur voor de technische handleiding ontwerpen en deze vervolgens vullen met informatie is de volgende stap. Indien gewenst maken of verbeteren we afbeeldingen en illustraties, aangezien die zeker in technische handleidingen veel duidelijkheid en overzicht kunnen bieden.

Publicatie

Tot slot stellen we in de laatste stap het eindproduct samen dat geheel gereed is voor druk of online publicatie.
Technische handleidingen maken is een specialisme van Entecst dat in industriƫle bedrijven nogal eens wordt overgelaten aan technici van de productontwikkeling. Met de blik gericht op de gebruikers kan dit tot goede handleidingen leiden. Het betekent echter wel dat de ontwikkelaars die actief zijn als technisch schrijver op dat moment niet kunnen werken aan nieuwe producten. Door de zorg voor de handleiding over te nemen, kan Entecst voorkomen dat werknemers uit hun eigenlijke werk gehaald moeten worden.

slider tech handleidingen
   

Contact

Entecst Technical Communication
Entecst BV
Postbus 7052, 5605 JB  Eindhoven 
Croy 7B, 5653 LC  Eindhoven
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: + 31 40 - 33 33 000